{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljupko Petrović: Ne sjećam se da mi je Arkan pokazivao kako se rukuje oružjem

10.4.2014. u 09:47
42
124
Ljupko Petrović: Ne sjećam se da mi je Arkan pokazivao kako se rukuje oružjem
42
Ljupko Petrović: Ne sjećam se da mi je Arkan pokazivao kako se rukuje oružjem
Ljupko Petrović (Foto: Klix.ba)
Tek što je preuzeo dužnost šefa stručnog štaba FK Sarajevo, pojavila se fotografija Ljupka Petrovića sa ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom.
Petrović nije negirao susrete sa Arkanom i vjerodostojnost fotografije. Na upit o fotografiji na kojoj se vidi kako mu Arkan pokazuje rukovanje oružjem, novi trener Sarajeva je u razgovoru za Klix.ba odgovorio:

"Šta mi pokazuje, kako se rukuje oružjem?! Nemam pojma ja zaista... Ne sjećam se da je nešto oružje pokazivao. Znam da je bio vođa navijača Zvezde".

Na konstataciju da je on taj koji na fotografiji drži pušku, Petrović je kazao:

"Ja držim pušku? Nemam pojma, zaista se ne sjećam tog detalja. Znam da je on dolazio na stadion Zvezde, bio je vođa navijača za vrijeme rata. I poslije rata je navraćao na stadion. To znam, a ovo ja nemam pojma gdje je to, šta je to, u ovom momentu teško mi je da se sjetim".

Dodao je kako se ne može govoriti o njegovom i Arkanovom odnosu.

"Ja sam bio trener Zvezde, on je kao vođa navijača, imao veliki utjecaj i mogao je da djeluje kada traži nešto. Zbog autoriteta koji je imao, svi su ga se plašili, imao je utjecaj. Nisam želio biti sa njim ni specijalno prisan, a ni da to ne budem. To je vrijeme koje je iza nas. To je, takve situacije su bile, čovjek i da je htio otići negdje nije mogao", rekao je Petrović za Klix.ba.

Na upit o tome da se spekuliše kako je fotografija nastala u ratnom periodu na Trebeviću iznad Sarajeva, Petrović je to kategorično demantovao.

"Na Trebeviću, to nemam pojma. Nikad nisam u životu išao na ratište. On dođe na stadion, došao mi je u kancelariju par puta, a nisam mu mogao zabraniti dolazak na stadion. Neprimjereno je i razgovarati o tome. To vam je neko toliko slagao da je to strašno", odgovorio je Petrović.

Dodao je kako on "možda i nije imao informacije o tome šta je Arkan radio u ratu".

"To je bilo ludo vrijeme. Čovjek nije znao ni šta se dešava ni šta ko radi. Sad kada je sve prošlo, dolazi sve na svoje mjesto i svako dolazi tamo gdje zaslužuje. Bilo bi iluzorno da ja pričam dalje na tu temu", istakao je.

Kada je riječ o njegovom mišljenju o Arkanu, Petrović kaže:

"Takvih je bilo uvijek u ratovima na svim stranama kontinenta, negdje su korišteni za političke svrhe. Ja ne bih želio poslije toliko godina, kad je sve jasno, da uopće pričam na tu temu, to je baš onako za mene neprihvatljivo u ovom momentu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: