Srebrenica
0

FOTO / Ljudske kosti pronađene kod Bratunca već šest dana niko ne preuzima

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Policija u Srebrenici već šesti dan obezbjeđuje hrpicu pijeska opasanu trakom sa upozorenjem "mjesto zločina", a dopisnik Srne saznaje da je riječ o ljudskim kostima koje su slučajno pronađene na obali Drine kod Bratunca.

Portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Dragomir Perić potvrdio je da su radnici srebreničke Elektrodistribucije 26. maja prijavili da su naišli na kosti dok su zatrpavali kanal sa pijeskom koji je dovezen sa lokacije Ade pored Drine kod Bratunca.

"Policija je obavila uviđaj na obje lokacije, gdje su kosti pronađene i odakle je pijesak dovezen i obje lokacije se obezbjeđuju. Obavijestili smo Okružno tužilaštvo Bijeljina i Institut za traženje nestalih BiH o otkiću kostiju. Od Okružnog tužilaštva slučaj je preuzelo Tužilaštvo BiH i očekuje se da oni preduzmu mjere da se kosti evakuišu i da se utvrdi njihovo porijeklo", rekao je Perić.

Predstavnik Instituta za traženje nestalih Sadik Selimović je rekao da je uviđajem utvrđeno da se radi o ljudskim kostima i da se ostatak skeleta nalazi na lokaciji Ade. 

"Ustanovili smo da se na toj lokaciji nalazi još najmanje pet  ljudskih skeleta za koje se po nekim saznanjima pretpostavlja da su posmrtni ostaci Bošnjaka koji su nastradali u Bratuncu 1992. godine", izjavio je Selimović.

Prema njegovim riječima, kosti su izdvojene i prekrivene najlonskom folijom, a kada to vremenski uslovi omoguće biće obavljena dataljna istraga i kosti će biti ekshumirane sa obje lokacije.