Rekonstrukcija
75

Ljubo Seferović o Dženanu Memiću: Žalim momka, kajem se što nisam stao

Klix.ba
Na današnjem suđenju Ljubi Seferoviću i njegovom ocu Bekriji Seferoviću u Kantonalnom sudu u Sarajevu prikazan je videosnimak rekonstrukcije događaja u kojem je smrtno stradao Dženan Memić.

Ljubo je kazao da je te kobne noći vozio kombi zelene boje koji se također našao kao predmet rekonstrukcije koja je obavljena 14. juna 2016. godine. Ljubo je kazao da se u Velikoj aleji našao oko 22:30 sati.

"Kada sam mijenjao pjesmu čuo sam udar. Sat brzine nije radio išao sam možda 40 ili 50 na sati, u drugoj ili trećoj brzini", rekao je Ljubo tokom rekonstrukcije naglasivši kako se ne sjeća tačne lokacije udara.

Tokom rekonstrukcije Ljubo Seferović je zaplakao komentarušući u blizini svoga vozila "to je taj baksuzni auto" nakon čega je počeo opisivanje oštećenja na kombiju za kojeg Tužilaštvo KS tvrdi da je udario Dženana Memića.

Također, ljubo je objasnio kako je popravio vozilo te kako se riješio uništenih dijelova.

Na koncu rekonstrukcije, Ljubo Seferović je prisutnima kazao kako se kaje što je udario momka kojeg nije poznavao.

"Žalim momka. Kajem se što nisam stao. Prepao sam se jer su mi u autu bili žena i djeca", rekao je Ljubo.

Tokom rekonstrukcije u kojoj je učestvovala Alisa Mutap, zaključeno je da su ona i Memić šetali ulicom desnom stranom, a u slučaju Seferovićeve rekonstrukcije kombi je udario pješaka svojom lijevom stranom.

U slučaju Memić optužene su dvije osobe. Ljubo Seferović je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, a Bekrija Seferović je optužen za krivično djelo sprečavanja dokazivanja.