|

Ljubljana: Otkrivena mreža za ilegalno prebacivanje migranata

Ljubljana: Otkrivena mreža za ilegalno prebacivanje migranata
0
F
FENA
11.10.2006. u 18:57
0
komentara
0

dijeljenja
Ljubljana: Otkrivena mreža za ilegalno prebacivanje migranata Ljubljana
Slovenska policija zaključila je kriminalističku istragu o mreži za ilegalno prebacivanje migranata iz država zapadnog Balkana u Europsku uniju i uhapsila šest osoba na području Ljubljane i Celja, dok se za jednom još traga, objavilo je u srijedu slovensko ministarstvo unutrašnjih poslova na konferenciji za novinare.
Akcija je počela u listopadu prošle godine, a zaključena ovih dana pretragama kuća na području Ljubljane i Celja i uhićenjem osumnjičenika za ilegalno prebacivanje migranata od Turske do Slovenije. Policijska istraga utvrdila je da je mreža osumnjičenika, slovenskih, BiH i makedonskih državljana, organizirala ilegalno prebacivanje preko granice najmanje 75 osoba, od kojih je policija 29 uspjela uhvatiti.

U istrazi je utvrđen i pokušaj podmićivanja policajaca u Celju, kako bi organizatori mreže nesmetano organizirali ilegalne prijelaze preko hrvatsko-slovenske granice, te pokušaj podmićivanja službene osobe u jednom ministarstvu u Ljubljani radi dobivanja radnih viza za strane državljane, navela je slovenska policija u vezi sa spomenutim slučajem.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.