{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljubiša Ćosić: Fokus u 2014. na zapošljavanju, privredi i razvoju infrastrukture u I. Sarajevu

S
28.12.2013. u 21:42
0
13
Ljubiša Ćosić: Fokus u 2014. na zapošljavanju, privredi i razvoju infrastrukture u I. Sarajevu
0
Ljubiša Ćosić: Fokus u 2014. na zapošljavanju, privredi i razvoju infrastrukture u I. Sarajevu
Fokus općine Istočno Novo Sarajevo u 2014. godini bit će podrška zapošljavanju, privredi i razvoju infrastrukture, izjavio je načelnik općine Ljubiša Ćosić.
Na tradicionalnom novogodišnjem i božićnom prijemu Općine Istočno Novo Sarajevo za privrednike sa područja ove lokalne zajednice, Ćosić je rekao da je općina u toku 2013. godine ispunila gotovo sve obaveze prema onima koji zavise od njenog finansiranja, i prema administraciji i prema ustanovama i preduzećima koje je osnovala.

"Podjednako smo djelovali i u oblasti nevladinog sektora, u kulturi i sportu i pomagali svim organizacijama", istakao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, u 2013. godini nema mjesne zajednice niti dijela općine u kojem nije proveden bar jedan mikro infrastrukturni projekat.

"Stvorili smo i sve potrebne preduslove za pokretanje nekoliko krupnih kapitalnih infrastrukturnih projekata u 2014., a neke od njih smo već i započeli", istakao je Ćosić.

On je ocijenio da je općina Istočno Novo Sarajevo u 2013. godini bila veoma angažovana u oblastima privrede, poljoprivrede i u podršci zapošljavanju.

"Ponosni smo na program podsticaja razvoja privrede i poljoprivrede, koji je u potpunosti realizovan, a ponosimo se i na privrednike iz građevinskog, trgovinskog i uslužnog sektora koji nam pomažu da punimo općinski budžet i da ga pravilno raspoređujemo", rekao je Ćosić.

Uz prigodan kulturno-umjetnički program, u okviru prijema održano je i donatorsko veče za podršku izgradnji pravoslavnih hramova Svetog Varnave Nastića na Vranješu i Svete Angeline Srpske u Tilavi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: