BiH
0

Ljubić neće prisustvovati sastanku koji je Tihić sazvao

SRNA
Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić neće prisustvovati sastanku domaćih političkih lidera koji je za 12. novembar u Sarajevu sazvao predsjednik SDA Sulejman Tihić, rekao je Srni portparol ove stranke Veso Vegar.

"S obzirom da su Haris Silajdžić i Zlatko Lagumdžija rekli da neće prisustvovati sastanku, a ni Dragan Čović to nije potvrdio, ni HDZ 1990 se neće odazvati pozivu", rekao je Ljubić.

On je dodao da će ova stranka učestvovati na ekspertskom sastanku sa predstavnicima SAD i EU 12. novembra, te da predstavnici ove stranke rade na prijedlozima proisteklim nakon sastanka, koji je održan na ovom nivou u srijedu, 4. novembra.

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić rekao je da će predsjednik SNSD-a Milorad Dodik prisustvovati sastanku koji je sazvao predsjednik SDA u Sarajevu, ali da nije izvjesno da li će ekspertski tim SNSD-a prisustvovati sastanku na ekspertskom nivou.

Potpredsjednik PDP-a Slobodan Nagradić rekao je da će se PDP odazvati na oba sastanka, i da PDP do sada nije dobio nikakve prijedloge EU i SAD, što je dogovoreno na prethodnom sastanku ekspertskih timova.

Portparol HDZ-a BiH Mišo Relota rekao je da predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović još ne želi da se izjasni o tome da li će učestvovati na sastanku koji je lider SDA Sulejman Tihić zakazao za četvrtak.

Potpredsjednik ove stranke Borjana Krišto potvrdila je da će zvaničnici HDZ-a učestvovati na sastanku predstavnika EU i SAD sa predstavnicima ekspertskih timova stranaka.

"Tom sastanku prisustvujem i kao politički predstavnik i kao predstavnik ekspertskog nivoa. Napravili smo prijedlog popravaka amandmana koje se odnose na Ustav i dostavili ga predstavnicima SAD i EU", rekla je Krišto.

Ona je izrazila nadu da će danas ili sutra u ovoj stranci dobiti prijedloge SAD i EU na osnovu kojih će se raspravljati i ponuditi svoje stavove.

Damir Arnaut, savjetnik člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, rekao je da će predstavnici Stranke za BiH doći na sastanak na ekspertskom nivou.

"Što se tiče prijedloga SAD i EU rekli su da će ih dostaviti strankama do danas, ali do sada ih nismo dobili. Mi ćemo učestvovati samo na sastancima koje sazivaju predstavnici EU i SAD, a na sastanku koji je sazvao Tihić nećemo učestvovati", rekao je Arnaut.

Generalni sekretar SDP-a BiH Nermin Nikšić rekao je da će ekspertski tim ove stranke učestvovati na ekspertskom sastanku sa predstavnicima SAD-a i EU, ali ne i na sastanku koji je Tihić sazvao.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić zakazao je za 12. novembar sastanak stranačkih lidera iz BiH na kojem bi, uz prisustvo predstavnika SAD i EU, trebalo da se razgovara o ustavnim promjenama.