{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljiljani pristali na umanjenje naknada

S
24.10.2009. u 15:34
0
22
Ljiljani pristali na umanjenje naknada
0
Ljiljani pristali na umanjenje naknada
Foto: Arhiv
Dobitnici najviših ratnih priznanja u Federaciji BiH prihvatili su umanjenje naknada za više od deset odsto, nakon što je federalna Vlada izvršila umanjenje plata izabranih funkcionera, kao i svih budžetskih korisnika u iznosu većem od deset odsto.
Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH saopštio je da su dogovor o umanjenju naknada predstavnici Saveza postigli sa federalnim premijerom Mustafom Mujezinovićem i resornim ministrom Zahidom Crnkićem.

Na sastanku je dogovoreno i da zakon koji tretira ovu populaciju, u kontekstu njegovog ukidanja, neće biti predmet razgovora sa Svjetskom bankom, što znači da će ostati i dalje na snazi i u primjeni.

Zajednički stav sa jučerašnjeg sastanka je i da je neophodno provesti sveobuhvatnu i rigoroznu reviziju u oblasti boračko-invalidske zaštite kao i u drugim sferama društvenog života, navodi se u saopštenju.

Mujezinović je ovom prilikom podržao rad i napore resornog ministra Zahida Crnkića, dok Savez i dalje traži njegovu smjenu u skladu sa zaključkom Federalnog parlamenta od 2. oktobra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: