FBiH
0

Ljiljani pristali na umanjenje naknada

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dobitnici najviših ratnih priznanja u Federaciji BiH prihvatili su umanjenje naknada za više od deset odsto, nakon što je federalna Vlada izvršila umanjenje plata izabranih funkcionera, kao i svih budžetskih korisnika u iznosu većem od deset odsto.

Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH saopštio je da su dogovor o umanjenju naknada predstavnici Saveza postigli sa federalnim premijerom Mustafom Mujezinovićem i resornim ministrom Zahidom Crnkićem.

Na sastanku je dogovoreno i da zakon koji tretira ovu populaciju, u kontekstu njegovog ukidanja, neće biti predmet razgovora sa Svjetskom bankom, što znači da će ostati i dalje na snazi i u primjeni.

Zajednički stav sa jučerašnjeg sastanka je i da je neophodno provesti sveobuhvatnu i rigoroznu reviziju u oblasti boračko-invalidske zaštite kao i u drugim sferama društvenog života, navodi se u saopštenju.

Mujezinović je ovom prilikom podržao rad i napore resornog ministra Zahida Crnkića, dok Savez i dalje traži njegovu smjenu u skladu sa zaključkom Federalnog parlamenta od 2. oktobra.