U organizaciji 'Snaga žene'
0

Ljetovanje za djecu iz Srebrenice

FENA
U saradnji sa gradonačelnikom grada Rijeke, Vojkom Obersnelom, Primorsko-goranskom županijom i Radio Trsatom - Rijeka, Udruženje „Snaga žene“ iz Tuzle već drugu godinu organizira ljetovanje u Drveniku pored Rijeke za 33 djece iz Srebrenice, Osmaka i prognaničkog naselja Ježevac.

U toku ljetovanja za djecu su upriličeni susreti sa gradonačelnikom grada Rijeke, Prvom sušačkom hrvatskom gimnazijom, riječkim Nadbiskupom, Medžlisom Islamske zajednice u Rijeci, te posjete Pravoslavnom hramu Sv. Nikole i židovskoj zajednici.

Djeca iz Srebrenice bili su stalni gosti na talasima Radio Trsata. Srebreničani su prisustvovali i nogometnoj utakmici na Kantridi, posjetili Hrvatsko narodno kazalište Rijeka, te bioskop Cinestar u Rijeci.

„Svi susreti i posjete za našu djecu znače izlazak iz zajednica koje žive u teškim socijalnim uslovima, a obzirom i na multinacionanost grupe djece znači i reintegraciju, te poboljšanje zajedničkog života u zajednicama iz kojih dolaze, izjavila je Branka Antić Štauber, menadžer Udruženja „Snaga žene“.

Ljetovanje za djecu iz Srebrenice završava se danas, a njihov dolazak u Potočare očekuje se večeras oko 20 sati.