Sve do 29. 9.
1

Ljeto u parku Hastahana: Besplatna igraona i rođendaona za djecu

A. P.
U parku Hastahana u centru Sarajeva sve do 29. septembra traje događaj "Ljeto u parku – Hastahana", koji u skladu sa svojim sloganom "Ljetna zabava za sve generacije u srcu Sarajeva" nudi pregršt zabave za građane i posjetioce Sarajeva svih dobnih grupa.

Posebno su brojni sadržaji za najmlađe, kojima su na raspolaganju ciciban igralište na travi, igralište u pijesku, kao i besplatna Jaffa cakes igraona & rođendaona.

Jaffa cakes igraona & rođendaona smještena je u drvenu kućicu, koja je klimatizirana i može primiti do 25 djece u jednom trenutku.

Otvorena je za svu djecu od 3 do 10 godina od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 22 sata, petkom od 16 do 23 sata, subotom od 10 do 23 sata, dok nedjeljom radi od 10 do 22 sata.

Boravak u Jaffa cakes igraoni & rođendaoni je besplatan za svu djecu, a o mališanima se tokom njihovog boravka u tom prostoru brinu odgojateljice.

Za najmlađe su osmišljene zanimljive edukativne radionice, na raspolaganju su im razne igračke, putem servisa Netflix mogu uživati u atraktivnim video sadržajima, a tu je moguće i organizirati proslave dječijih rođendana.

Rad Jaffa cakes igraone & rođendaone u sklopu manifestacije Ljeto u parku – Hastahana omogućio je Jaffa cakes (Jafa keks), jedan od najvećih brendova slatkiša u regionu.

Djeci omiljeni Jaffa cakes proizvodi kompanija Jaffa Crvenka, a prvi je proizveden još davne 1976. godine.