Tačno u 19:15
0

Ljeto nam se vratilo...

Sarajevo-x.com
Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Ljeto je u naše krajeve stiglo tačno u 19 sati i 15 minuta, i ako su meteorolozi u pravu, trajat će sve do 23. septembra u 11 sati i pet minuta.

Ljeto je u BiH stiglo "sa stilom": uz toplo, ali uz lagani povjetarac ugodno vrijeme. Takvo vrijeme bilo je izrazito povoljno za šetnju, ali i kupanje na nekom od bazena. Naši fotografi "u špici" su prošetali glavnim ulicama Sarajeva, ali i posjetili Terme, te zabilježili pravu ljetnu atmosferu. Dok su se na Termama osvježavali uz bazen, u gradu je najčešće "sredstvo osvježenja" bio sladoled.

Ulice su bile pune lijepih i već osunčanih djevojaka i mladića, a oni koji još nisu pokupili boju mogli su se vidjeti na bazenu. Kako osim osunčanih tijela ljeto u Sarajevu najčešće obilježavaju i brojni radovi na nekim od najprometnijih šetališta, nismo mogli a da ne snimimo i vrijedne radnike koji su radili i u vrijeme najveće vrućine.

U Sarajevu je u 14 sati zabilježena temperatura od 28 stepeni, koliko je bilo i u Bugojnu, Neumu,Tuzli, Zenici i Drvaru. Najhladnije je bilo na Bjelašnici gdje je zabilježeno 13 stepeni, dok su najtopliji bili Stolac i Mostar sa 33, te Čapljina sa 34 stepena.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda ističu da nas čeka toplo ljeto, s padavinama ispod višegodišnjeg prosjeka. Juli će biti znatno topliji i stabilniji, dok će u prvoj polovini augusta biti izrazito toplo.