{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljetna škola: "Zločin protiv čovječnosti i međunarodnog prava"

F
8.7.2007. u 12:43
0
0
Ljetna škola: "Zločin protiv čovječnosti i međunarodnog prava"
0
Ljetna škola: "Zločin protiv čovječnosti i međunarodnog prava"
Zločin protiv čovječnosti i međunarodnog prava tema je ovogodišnje Međunarodne ljetne škole 2007. (Sarajevo International Summer School 2007.) koja će početi rad 9. jula u Sarajevu u organizaciji Udruženja studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Aktivnosti ovogodišnje ljetne škole obuhvatit će interaktivna predavanja, radionice, studijska putovanja (posjete Srebrenici i Mostaru) te kulturne sadržaje, uključujući i predstavljanje zemalja – sudionica međunarodnog skupa.

Sudjelovanje u radu spomenute škole potvrdili su utemeljitelj tužbe BiH protiv tadašnje SRJ Francis Boyle i agenti u ovoj tužbi Phon Van den Biesen i Sakib Softić, kao i eminentni profesori, te 50 najboljih studenata s prestižnih evropskih univerziteta iz 26 zemalja Evropske unije i regije.

Riječ je o projektu koji podržava dio bh. akademske zajednice predvođen predstavnicima Univerziteta u Sarajevu i Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava.

Osim što predstavlja svojevrstan forum za razmjenu stavova i mišljenja o temama koje se tiču bh. prošlosti i budućnosti, skup u Sarajevu doprinosi cjelovitijem sagledavanju problematike međunarodnoga humanitarnog prava, a u širem kontekstu otvaranju univerziteta i umrežavanju akademskih zajednica, promovirajući duh saradnje i međusobnog razumijevanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: