IUS
0

Promo / Ljetna škola inovatorstva geekFEST2017

Sponzorirani članak
Pripremite se za nezaboravno ljeto puno izazova, jer od 14. do 18. august 2017. godine imate priliku da učestvujete u Ljetnoj školi inovatorstva geekFEST2017 na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Za sve koji su željni znanja, a uz to su odlični učenici, entuzijasti i zaljubljenici u napredne tehnologije, geekFEST2017 škola nudi besplatne petodnevne kurseve iz oblasti kompjuterskih nauka (programiranje mobilnih aplikacija) na engleskom jeziku. Škola je idealna za mlade ljude koji žele da naprave novu popularnu hit mobilnu aplikaciju, a uz sve to da se i dobro zabave! geekFEST2017 škola je fokusirana na laboratorijski rad i okuplja srednjoškolce završnih razreda (treći i četvrti) iz cijele Bosne i Hercegovine. U okviru programiranja mobilnih aplikacija, učesnicima će biti predstavljene osnove modernog softverskog inžinjeringa. Zbog činjenice da je praktičan rad osnova ove Ljetne škole, svi učesnici će razvijati svoj projekat koji će predstaviti zadnji dan škole. Prezentacija projekta:

Svi polaznici geekFEST2017 škole će predstaviti ostalim učenicima rezultate svog petodnevnog rada. Prilikom prezentacije, svi će imati priliku razmijeniti pitanja o zanimljivim aspektima urađenih projekata. Preduslovi za apliciranje: Entuzijazam za timski rad, učenje i želja da vrući ljetni dani postanu cool nauka. Šta treba ponijeti? Samo dobro raspoloženje i koncentraciju!

Šta Vam geekFEST2017 pruža?

Osim uvoda u svijet tehnologije, dobit ćete kompletan neophodni nastavni materijal. IUS vam besplatno obezbjeđuje hranu, piće i smještaj u internatu (i prevoz za one koji nisu iz Sarajeva). Nakon završene Škole, učesnici dobijaju certifikat IUS-a o pohađanju.

• Datum: 14.-18. august 2017. godine. • Vrijeme predavanja: 9:00-12:00 sati.

• Rad na projektu: 13:00-16:00 sati. • Lokacija: Internacionalni univerzitet u Sarajevu (Hrasnička cesta 15, 71210 Ilidža).

Zašto učestvovati u geekFEST2017 školi?

  1. Interakcija sa naučnicima i inžinjerima iz različitih oblasti,
  2. Interakcija sa gimnazijalcima i srednjoškolcima iz cijele BiH,
  3. Praktično iskustvo u laboratoriji,
  4. Usavršavanje engleskog jezika,
  5. Razumijevanje procesa ‘’od teorije do prakse’’,
  6. Mogućnost prezentacije rezultata petodnevnog rada,
  1. Izlaganje novim idejama, stimulisanje kreativnosti i implementacije,
  2. Uživanje u društvenim i sportskim aktivnostima,
  3. Upoznavanje grada Sarajeva i okoline.

Koji je cilj Ljetne škole inovatorstva geekFEST2017?

geekFEST2017 će promovirati nauku i tehnologiju među mladim entuzijastima, učenicima gimnazija i srednjih škola, te motivisati ih za odabir karijere u ovom pravcu. Škola nastoji obezbijediti budućim studentima zainteresiranim za studije iz oblasti informatike, osnovno znanje i informacije o dostupnim resursima, kako bi prvenstveno prepoznali vlastite ambicije, a potom i olakšali ispunjenje svojih ciljeva u pogledu obrazovanja i karijere. geekFEST2017 škola pomaže polaznicima u njihovoj tranziciji sa srednjoškolskog na univerzitetski nivo, obezbjeđujući im profesionalno i atraktivno okruženje gdje se mogu susresti sa budućim kolegama sličnih akademskih ambicija i interesa.

Šta uključuje program u geekFEST2017 školi?

U Ljetnoj školi inovatorstva se očekuje učešće od oko 50 odabranih učenika iz cijele BiH. Radni dan uključuje jutarnja predavanja i poslijepodnevni rad na projektu. Poslije napornog radnog dana, polaznici imaju na raspolaganju sportske terene IUS-a, mogućnost da prošetaju Velikom alejom do Vrela Bosne ili posjete neku od atrakcija glavnog grada BiH.

Kako aplicirati za geekFest2017 školu?

Za Ljetnu školu inovatorstva geekFEST2017 na IUS-u mogu aplicirati učenici trećih i četvrtih razreda srednjih škola iz BiH. Aplikacije se ispunjava na: http://projects.ius.edu.ba/geekfest/ (uslikati svjedočanstva završenih razreda srednje škole i postaviti link na aplikaciji)

Dodatna pitanja možete poslati na: [email protected]

Krajnji rok za slanje aplikacije je 30. juni 2017. godine.