Šta nakon kritika?
496

Ljekarska komora apeluje na hitnu reorganizaciju zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo

N. V.
Ljekarska komora Kantona Sarajevo apeluje na hitnu reorganizaciju zdravstvenog sistema s ciljem ostvarivanja bolje zdravstvene zaštite građana za vrijeme epidemije koronavirusa.
"Potrebna reorganizacija se može ostvariti jedino dobrom i promptnom koordinacijom svih tijela i organa nadležnih za funkcionisanje zdravstvenog sistema", poručeno je iz Ljekarske komore KS.

Dodaju kako svaki ljekar mora da radi po propisanim principima etike, u suprotnom treba snositi posljedice.

Ministar sigurnosti Fahrudin Radončić jučer je je kazao da Tužilaštvo treba ispitati situaciju u zdravstvenom sistemu zbog toga što ljekari izbjegavaju pregledati pacijenta, nazvao ih je dezerterima koji očito ne poštuju Hipokratovu zakletvu te najavio da će tražiti da im se oduzmu licence.

Iz Ljekarske komore su kazali da nema potrebe za agresivnim javnim obraćanjem te "nazivanjem ljekara kukavicom i dezerterom, prijetnjama oduzimanjem licence za rad", što je, podsjetili su, dužnost Ljekarske komore.

"U kratkom periodu ljekar je stavljen na pijedestal i aplaudira mu se, odmah iza toga nazvan je kukavicom i dezerterom", poručeno je iz Ljekarske komore.