BiH
0

Ljekari klinika iz Turske danas u posjeti KCUS-u

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ljekari i predstavnici deset klinika iz Turske, među kojima su predstavnici najvećih klinika poput Liv bolnice u Istanbulu, Memorial, Acibadem, Bir Inci Goz, Dunyagoz, Estethica Guven hospital, posjetit će danas Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Turski predstavnici obratiće se medijima u 10.15 u zgradi Naučno-istraživačkog instituta (NIR), u Kliničkom centru na Koševu.

Cilj posjete sarajevskom univerzitetskom kliničkom centru je razmjena iskustava i znanja, te konsultacije vezane za unapređenje medicinskih usluga u dvije zemlje, saopćeno je iz KCUS-a.

Turski ljekari borave u Sarajevu u sklopu konferencije o zdravstvu „Balkan health forum 2013“.

Konferencija "Balkan Health Forum" je regionalnog karaktera i održavat će se svake godine u jednoj od zemalja regija.

Naredna konferencija će biti održana u februaru 2014. godine u Beogradu.

Dvodnevnoj konferenciji, koja je održana u subotu i nedelju u Sarajevu, prisustvovali su zdravstveni radnici i privatnog sektora iz BiH, Crne Gore, Albanije, Kosova, Srbije i Turske.

Cilj konferencije je razvoj zdravstva i zdravstvenog turizma na Balkanu, što je ocijenjeno najvećim potencijalom regije.

Organizator foruma je Interfly sa partnerima iz Turske- AG Medical travel, koji ovu vrstu konferencije organizuju već nekoliko godina u Libiji, Alžiru, Azerbejdžanu.

Turski ljekari svih medicinskih disciplina, u nedelju su bili na raspolaganju svim građanima Sarajeva, koji su mogli da se besplatno konsultuju o svojim zdravstvenim problemima.