{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lječilište "Gata“ dobilo aparat za mjerenje gustine kostiju

F
FENA
17.12.2008. u 18:26
0
0
Lječilište "Gata“ dobilo aparat za mjerenje gustine kostiju
0
Lječilište "Gata“ dobilo aparat za mjerenje gustine kostiju
Delegacija Vlade i Skupštine USK-a, predvođena premijerom Šemsudinom Dedićem, prisustvovala je danas svečanom puštanju u rad novog aparata za mjerenje gustine kostiju u Lječilištu "Gata", za koji su osigurana finansijska sredstva u ovogodišnjem budžetu kantona za ovu zdravstvenu ustanovu.
Ovim aparatom, čija je nabavka koštala preko 90.000 KM, moći će se dijagnosticirati osteoporoza, bolest od koje svakim danom obolijeva sve više ljudi, kazala je direktorica Lječilišta "Gata", dr. Aida Mataruga.

Vlada kantona je finansirala i izradu elaborata o nadogradnji i razvoju lječilišta, kroz povećanje smještajnih kapaciteta, jer trenutno raspolaže sa 40 kreveta, kao i izgradnju dva bazena za banjsku terapiju, kazao je ministar zdravstva dr. Mustafa Avdagić.

Na ovom se neće stati, kazao je premijer USK-a Šemsudin Dedić, te najavio i u narednom periodu nastavak pomoći ovoj zdravstvenoj ustanovi, kako bi se stvorile pretpostavke za iznalaženje potencijalnih investitora, odnosno strateških partnera za daljnji razvoj lječilišta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: