BiH
0

Ljajić i Šarović u posjeti Saudijskoj Arabiji

SRNA
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović predvode političko-privredne delegacije Srbije i BiH koje danas započinju dvodnevnu posjetu Saudijskoj Arabiji.

Posjeta će uslijediti na poziv princa Saudijske Arabije Sultana bin Salmana bin Abdulaziza Al Sauda, koji je ujedno i predsjednik Državne komisije za turizam i kulturnu baštinu te zemlje, najavljeno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Osim susreta sa princom, Ljajić i Šarović sastaće se i sa saudijskim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i životne sredine Abdurahmanom Abdulom Mosenom Al Fadilom, ministrom trgovine i investicija Mahidom bin Abdulahom Al Kasabijem i ministrom građevinarstva i stanogradnje Madžedom bin Abdulahom Al Hogaijem.

Biće održan i Poslovni forum na kome će, osim privrednika iz Srbije i BiH, učestvovati i više od 20 saudijskih kompanija, među kojima će biti najveća poljoprivredna kompanija u toj zemlji "Salik", kao i predstavnici državnog investicionog fonda "Sagia".