{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Livno: Završena prva faza izgradnje regionalne deponije

S
27.10.2011. u 18:01
0
0
Livno: Završena prva faza izgradnje regionalne deponije
0
Livno: Završena prva faza izgradnje regionalne deponije
Livno
Realizacija prve faze projekta izgradnje regionalne deponije za zbrinjavanje čvrstog otpada na području opština Livno, Glamoč i Bosansko Grahovo prezentovana je danas u zgradi livanjske opštine, potvrđeno je iz Opštinske uprave.
U prvoj fazi realizacije ovog kapitalnog projekta nabavljene su mašine i druga neophodna oprema za rad deponije, a u drugoj fazi predviđena je izgradnja deponije na području opštine Livno sa potrebnom infrastrukturom i drugim pratećim objektima.

Finansijska sredstva za drugu fazu realizacije projekta regionalne deponije za tri susjedne opštine u Livanjskom kantonu u iznosu od 1,5 miliona dolara biće obezbijeđena dugoročnim kreditom Svjetske banke, čije će vraćanje garantovati Livno, Glamoč i Bosansko Grahovo.

Realizacija druge faze trajnog zbrinjavanja čvrstog otpada u ovim opštinama predviđena je za proljeće naredne godine, do kada bi trebalo da budu izvršene sve pripreme i stvoreni preduslovi za početak radova.

Današnjem sastanku u Livnu, osim načelnika opština Livno Luke Čelana, Glamoča Radovana Markovića i Bosansko Grahovo Uroša Makića, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva ekologije i turizma Federacije BiH Muris Hadžić i Josip Dolušić, pomoćnik ministra građevinarstva i prostornog uređenja Livanjskog kantona Marinko Mostarac i direktor preduzeća "LI-čistoća" Ivica Krivić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: