BiH
0

Livno: Zatvoreno osam ugostiteljskih objekata

SRNA
U akciji kontrole ugostiteljskih objekata na području livanjske opštine privremeno je zatvoreno osam ugostiteljskih objekata zbog neposjedovanja dozvola za rad, a utvrđeni su i brojne nepravilnosti, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove Livanjskog kantona.

Direktor kantonalne Uprave za inspekcijske poslove Dubravko Kovačević rekao je lokalnom radiju "Studio N" da su rezultati kontrole, koja je provedena prošle subote i nedjelje, poražavajući jer od deset kontrolisanih, čak osam ugostiteljskih objekata van gradskog područja nije imalo odgovarajuću dozvolu za obavljanje djelatnosti.

Kovačević je rekao da su vlasnici objekata u kojima su utvrđene nepravilnosti ugostiteljsku djelatnost obavljali "na crno", odnosno kao dopunsku djelatnost po zakonskoj regulativi koja je prestala da važi u maju 2010. godine, te da su zbog toga izrečene mjere zabrane rada do otklanjanja utvrđenih nepravilnosti.

Prema njegovim riječima, vlasnici ovih ugostiteljskih objekata bili su na vrijeme obaviješteni od opštinske Službe za privredu i inspekcijske poslove da prestankom važnosti zakona prestaje i važnost rješenja o dopunskoj djelatnosti u ugostiteljskim objektima, ali su uprkos tome nastavili da rade nelegalno.