{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Livno: Uskoro gradnja novog hangara na letjelištu Brda

F
6.9.2011. u 16:05
0
1
Livno: Uskoro gradnja novog hangara na letjelištu Brda
0
Livno: Uskoro gradnja novog hangara na letjelištu Brda
Livno
Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije odobren je još jedan značajan projekt sufinanciran od strane EU. Riječ je o projektu kojim se planira gradnja novog hangara na sportskom letjelištu Brda na području livanjske općine.
Realiziranjem ovog projekta omogućit će se modernizacija infrastrukture na postojećem livanjskom letjelištu, a time i poboljšanje dostupnosti regija koje su uključene u ovaj projekt. Gradnja novog hangara realizirat će se u sklopu projekta "Uspostavljanje i jačanje mrežne infrastrukture malih letjelišta na sjevernom Jadranu i predalpskom području" - A3-NET, koji se financira putem fonda IPA Jadranska suradnja (prvi poziv). Vrijednost projekta je 196.100 eura, a EU financirat će 85 posto ukupnih troškova. Ugovor o realiziranju projekta gradnje novog hangara Ministarstvo je već potpisalo.

Kako je pojasnila pomoćnica ministra za poduzetništvo, obrt i razvoj Ivana Šimić, za razliku od ostalih projekata, koje financira Europsko povjerenstvo (bilateralna prekogranična suradnja i SEE program), projekti financirani putem programa IPA Adriatic, implementiraju se na način da prijavitelj financira projekt, a nakon izvršene revizije utroška sredstva (u prosjeku 9 do 12 mjeseci), sredstva se refundiraju od strane donatora. Važno je naglasiti da u 15 posto vrijednosti projekta koje financira prijavitelj ulazi i određeni postotak plaća kao i administrativnih troškova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: