BiH
0

Livno: Starica pronađena mrtva u kući

SRNA
Osamdesetjednogodišnja Janja Šuker iz livanjskog sela Lištani pronađena je mrtva u porodičnoj kući u kojoj je živjela sama, a uviđajem je utvrđeno da na tijelu nema trgova nasilne smrti, potvrđeno je iz MUP-a Livanjskog kantona.

Portparol Uprave policije MUP-a Ivica Vrdoljak rekao je Srni da je sumnju u smrt starice policiji prijavio jedan komšija, nakon što ga je njen unuk nazvao iz Hrvatske gdje živi i rekao mu da je neposredno prije toga razgovarao telefonom sa babom koja je u jednom trenutku zašutjela i više se nije javljala.

   Vrdoljak je potvrdio da je uviđajem koji su izvršili pripadnici Policijske uprave Livno i dežurni ljekar Doma zdravlja konstatovano da je smrt nastupila prirodnim putem, vjerovatno kao posljedica infarkta, odnosno srčanog udara.

   Prema njegovim riječima, nakon dojave komšija da već nekoliko dana ne izlazi iz kuće, policija je u porodičnoj kući 8. decembra pronašla i mrtvo tijelo 46-godišnjeg Ante Radoša iz Roškog Polja u opštini Tomislavgrad, koji je takođe živio sam i za kojeg je uviđajem utvrđeno da je preminuo od posljedica infarkta, jer na njegovom tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja.

   Vrdoljak je upozorio da na području Livanjskog kantona ima sve više ovakvih slučajeva, jer mnogi stariji muškarci žive sami, a u kritičnom momentu nema im ko pomoći da bi, nakon što njihove komšije primijete da nekoliko dana ne izlaze iz kuće, bilo utvrđeno da su umrli prirodnom smrću.