BiH
0

Livno ove godine veliko gradilište

FENA
Livanjski načelnik Luka Čelan najavio je niz infrastrukturnih projekata s čijom se realizacijom započinje ovih dana.

Tako će uskoro krenuti realizacije izgradnje tridesetak kilometara dugog vodovoda Livno-Donji Rujani, koji predstavlja nastavak realizacije izgradnje lani započetog kapitalnog projekta izgradnje prstenastog vodovoda za livanjsku općinu.

Ova dionica vodovoda je vrijedna oko sedam milijuna maraka, a izvođač radova bit će austrijski Strabach, čija je ponuda bila najpovoljnija.

Ovih dana počinje se s izgradnjom dijela općinskog prstenastog vodovoda od Zastinja do Rapovina, te od Dobrog do Zagoričana i Potočana. Vodovod do Rapovina vrijedan je 800,000 maraka, a gradit će ga hercegovačka tvrtka Mach, dok će vodovod prema Zagoričanima i Potočanima graditi livanjsko Komunalno poduzeće.

Načelnik Čelan također najavljuje skori početak izgradnje kanalizacijskog sustava u naselju Brina, zatim rekonstrukciju općinske zgrade, rekonstrukciju središnjeg gradskog trga, uređenje korita rijeke Bistrice, kao i rekonstrukcija dijela javne rasvjete u gradu.

Najveći dio sredstava za izgradnje prstenastog vodovoda osiguran je posredstvom austrijskog kredita, a značajan iznos je i iz vlastitih sredstava livanjske općine. Instaliranje javne rasvjete i semaforske signalizacije na gradskoj obilaznici realizirat će se uz financijsku potporu Federalne direkcije za ceste, kazao je Čelan.

Dodao je da je Livno u 2008. godini ušlo u drugu fazu Projekta upravne odgovornosti u BiH, čijom će realizacijom doći do reforme uprave. Zgrada općine dobit će suvremenu šalter salu te informatičku opremiti, čime će se unaprijediti rad općinske uprave.