{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Livno ove godine veliko gradilište

F
8.4.2008. u 13:29
0
0
Livno ove godine veliko gradilište
0
Livno ove godine veliko gradilište
Livanjski načelnik Luka Čelan najavio je niz infrastrukturnih projekata s čijom se realizacijom započinje ovih dana.
Tako će uskoro krenuti realizacije izgradnje tridesetak kilometara dugog vodovoda Livno-Donji Rujani, koji predstavlja nastavak realizacije izgradnje lani započetog kapitalnog projekta izgradnje prstenastog vodovoda za livanjsku općinu.

Ova dionica vodovoda je vrijedna oko sedam milijuna maraka, a izvođač radova bit će austrijski Strabach, čija je ponuda bila najpovoljnija.

Ovih dana počinje se s izgradnjom dijela općinskog prstenastog vodovoda od Zastinja do Rapovina, te od Dobrog do Zagoričana i Potočana. Vodovod do Rapovina vrijedan je 800,000 maraka, a gradit će ga hercegovačka tvrtka Mach, dok će vodovod prema Zagoričanima i Potočanima graditi livanjsko Komunalno poduzeće.

Načelnik Čelan također najavljuje skori početak izgradnje kanalizacijskog sustava u naselju Brina, zatim rekonstrukciju općinske zgrade, rekonstrukciju središnjeg gradskog trga, uređenje korita rijeke Bistrice, kao i rekonstrukcija dijela javne rasvjete u gradu.

Najveći dio sredstava za izgradnje prstenastog vodovoda osiguran je posredstvom austrijskog kredita, a značajan iznos je i iz vlastitih sredstava livanjske općine. Instaliranje javne rasvjete i semaforske signalizacije na gradskoj obilaznici realizirat će se uz financijsku potporu Federalne direkcije za ceste, kazao je Čelan.

Dodao je da je Livno u 2008. godini ušlo u drugu fazu Projekta upravne odgovornosti u BiH, čijom će realizacijom doći do reforme uprave. Zgrada općine dobit će suvremenu šalter salu te informatičku opremiti, čime će se unaprijediti rad općinske uprave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: