BiH
0

Livno: Ostvareni prihodi preko 4 miliona maraka

FENA
Općinsko vijeće Livna usvojilo je Izvješće o izvršenju proračuna te općine u prvih šest mjeseci tekuće godine, prema kojem su ostvareni prihodi preko 4 milijuna maraka, a porezni prihodi veći su za 8 posto od planiranih.

Livanjski načelnik Luka Čelan u izjavi Fenu izrazio je zadovoljstvo ostvarenim rezultatom jer su planirani prihodi i rashodi u tom razdoblju iznosili 3.955.000 KM.

"Ono čime nisam zadovoljan u dosadašnjem radu prije svega odnosi se na trošenje sredstava kapitalnih investicija koje nismo još riješili, a s kojima se već trebalo krenuti. Tu prije svega mislim na izgradnji kanalizacije u naselju Brina i renoviranje zgrade općine te ostale poslove vezane za realizaciju projekta izgradnje prstenastog vodovoda koji je već počeo, a koji kasne zbog pomanjkanja kvalitetnih ponuda za odabir izvođača određenih radova", istaknuo je načelnik Čelan.

Dodao je također da nije zadovoljan sa situacijom oko potraživanja općine Livno koja iznose 1.590.000 KM i da su najveća potraživanja po tužbama za zakupninu poslovnih prostora koje su naslijeđene ukidanjem Fonda u stambeno-komunalnom gospodarstvu.

Iako smo veći dio uspjeli riješiti imamo određenih problema oko zakupa poslovnih prostora iz ranijeg razdoblja jer raskid ugovora i naplata duga ide putem Suda, a taj proces traje, kazao je Čelan.

Na prijedlog livanjskog načelnika vijećnici su dali suglasnost OV da angažira odvjetnika kod nadležnog suda kako bi se određena potraživanja naplatila i tako poboljšalo punjenje općinskog proračuna.

Vijećnici su na sjednici OV usvojili Informaciju o stanju novoizgrađenih 76 garaža u naselju Podvornice, Informaciju o problemima u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa u nadležnosti općine Livno, Prijedlog odluke o komunalnoj naknadi te Prijedlog odluke o povećanju cijena smještaja djece u dječjem vrtiću "Pčelice".

Na sjednici je usvojena Informacija o potraživanjima i obvezama općine te Izvješće o gospodarenju poslovnim objektima danim u zakup.