BiH
3

Livno: Maštarijada za djecu i njihove roditelje

FENA
Pokraj Čarobne kućice u livanjskom Gradskom parku, 2. i 3. augusta održat će se Maštarijada – kreativno vrijeme za djecu i njihove roditelje.

Maštarijadu u vremenu 11:30-14 i 17-20 sati organiziraju volonteri zajedno s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju "Koraci“.

U sklopu Maštarijade održat će se kreativne radionice, koje će osim poticanja kreativnosti kod djece, pokazati roditeljima kako na kreativan način učiniti motoriku djece boljom, kao i njihovo uklapanje u društvo.

Radionice će se sastojati od street arta, igraonice na pijesku za djecu, te izložbenog prostora gdje će se izložiti fotografije, nakit, torbice, ručni radovi na platnu, slike...

Cilj Maštarijade, osim kreativnog dijela jeste i stvaranje kućne atmosfere u kojoj će djeca pokazati da različitost ne razdvaja djecu nego ih spaja.

Stoga organizatori pozivaju svoje sugrađane da dođu sa svojim klincima i klincezama na Maštarijadu, te kroz kreativne radionice i druženje doprinesu socijalizaciji djece i brisanju različitosti.