Večeras od 21:00
6

Livanjski kanton ipak produžava policijski sat prema naredbi Vlade FBiH

D. Be.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Krizni štab Livanjskog kantona danas je donio odluku o produženju policijskog sata, koji će na snazi biti večeras od 21:00 do 5 sati ujutru. Time će biti ispoštovana naredba Vlade FBiH o uvođenju policijskog sata na prostoru cijelog entiteta.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio ministar zdravstva Livanjskog kantona Momčilo Bajić, koji je kazao da se jučer stvorio "jedan vakuum" i da nije rečeno da se neće poštivati naredba.

"Naravno da ćemo poštovati odluku Vlade FBiH. Samo nismo tako brzo išli, jer mi moramo pratiti našu situaciju. Policijski sat od večeras počinje u 21:00 sati", kazao je.

On je dodao da ostale mjere ostaju po starom i da će se ravnati prema epidemiološkoj situaciji.

Livanjski kanton ima 140 aktivnih slučajeva, a od toga 24 osobe trebaju podršku kisikom i imaju težu kliničku sliku.

"Imamo težak zadatak da pratimo situaciju i donosimo mjere. Nije isto pratiti situaciju u Sarajevskom i Livanjskom kantonu, jer smo mi najrjeđe naseljeno područje", dodao je.

Na sastanku Kriznog štaba je poručeno kako epidemiološka situacija na području Livanjskog kantona nije eskalirala kao u pojedinim dijelovima BiH.

S obzirom na nadolazeće uskrsne blagdane, Krizni štab apeluje na sve građane da se pridržavaju postojećih preporuka i naredbi te ih poziva na odgovorno ponašanje.