{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lipovača uručio 50.000 KM za najugroženije penzionere

F
14.9.2011. u 18:03
0
3
Lipovača uručio 50.000 KM za najugroženije penzionere
0
Lipovača uručio 50.000 KM za najugroženije penzionere
Bihać
Premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdija Lipovača i ministar zdravstva i socijalne politike dr. Amir Murić razgovarali su danas s delegacijom Saveza udruženja penzionera USK-a, koju su činili Edhem Dupanović, predsjednik kantonalnog saveza i predsjednici općinskih udruženja iz Bihaća, Ključa i Bosanske Krupe.
Po ko zna koji put istaknut je težak položaj u kojem se nalazi ova populacija. Od ukupnog broja penzionera u kantonu od oko 21.000, njih oko 60 posto prima minimalnu penziju i živi ispod minimuma dostojanstva. Problemi s kojima se susreće ova populacija su brojni, ali su kao gorući istaknuti zdravstvena zaštita, odnosno nemogućnost kupovine određenih lijekova i omogućavanje liječenja u Lječilištu Gata, te nabavka ogrjeva.

Premijer Lipovača i ministar Murić obavezali su se u najkraćem roku riješiti poteškoće s kojima se penzioneri susreću, a koje je objektivno moguće u kratkom roku riješiti.

Tako je rečeno da će se esencijalna lista lijekova mijenjati na nivou FBiH i bit će usaglašena s kantonima. Ovim bi se riješio problem kupovine određenih lijekova, koji su potrebni penzionerima, a danas nisu na kantonalnoj esencijalnoj listi.

Obećano je da će se s rukovodstvom Lječilišta Gata razgovarati o povoljnijim uvjetima i cijenama liječenja a s menadžmentom ŠPD „Unsko-sanke šume“ pokušat će se dogovoriti povoljnija cijena ogrjevnog drveta da bi i oni s najnižim primanjima mogli spremno dočekati zimu.

Premijer Lipovača je Udruženju uručio ček od 50.000 KM, za pomoć najugroženijim članovima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: