|

Lipovača poziva na jedinstvo, SDP ne želi komentarisati slučaj

Lipovača poziva na jedinstvo, SDP ne želi komentarisati slučaj
0
S
Piše: J. H.
22.2.2012. u 14:50
38
komentara
0

dijeljenja
Lipovača poziva na jedinstvo, SDP ne želi komentarisati slučaj Hamdija Lipovača
Nakon što je sinoć smijenjen Kantonalni odbor SDP-a USK, oglasio se i Hamdija Lipovača koji je u pisanoj izjavi kazao kako će, kao član SDP BiH poštovati i provoditi svaku odluku legitimnih organa partije, donesenu u skladu sa Statutom SDP BiH i kongresnim rezolucijama.
"Do zvaničnog očitovanja Predsjedništva SDP BiH o radu izvještajne konferencije SDP USK u Cazinu na kojoj je zatraženo izjašnjavanje o povjerenju Predsjedništvu KO SDP USK, pozivam sve članove SDP USK na jedinstvo i dalji aktivan rad u cilju što kvalitetnije pripreme za predstojeće izbore u Bosni i Hercegovini", izjavio je Hamdija Lipovača.

U Cetrali SDP-a još uvijek nisu u mogućnosti komentarisati smjenu KO ove stranke u Unsko-sanskom kantonu.

"Nezahvalno je komentarisati medijske natpise. Čim bude odražana sjednica Predsjedništva SDP-a i budemo imali više informacija, oglasit ćemo se", kazao nam je Damir Mašić, član Predsjedništva SDP-a.

Nakon što je Lipovača jučer podnio izvještaj o radu Kantonalnog odbora SDP-a u protekle dvije godine, uslijedila je višesatna rasprava na kojoj su delegati ove stranke izrazili nezadovoljstvo radom odbora, posebno kada je u pitanju implementacija izbornih rezultata.

Lipovača je tokom rasprave i napustio sjednicu, a nekoliko sati kasnije njemu i ostalim članovima Kantonalnog odbora Stranke izglasano je nepovjerenje.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...