{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lipovača: Iduće sedmice pečate Vlade predajemo predsjedavajućem Skupštine USK

F
16.2.2014. u 18:40
34
57
Lipovača: Iduće sedmice pečate Vlade predajemo predsjedavajućem Skupštine USK
34
Lipovača: Iduće sedmice pečate Vlade predajemo predsjedavajućem Skupštine USK
Hamdija Lipovača (Foto: Klix.ba)
Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) danas je na sjednici u Bihaću utvrdila Prijedlog budžeta Unsko-sanskog kantona za 2014. godinu.
"Zahtjevi budžetskih korisnika iznosili su 240 miliona maraka. Mi smo te zahtjeve uokvirili u iznos od 213 miliona", kazala je ministrica finansija Azemina Helić.

Premijer USK u tehničkom mandatu Hamdija Lipovača naglašava da je obaveza ovog sastava aktualne izvršne vlasti bila da upute u skupštinsku proceduru Prijedlog budžeta koji sadrži sve stavke dogovorene sa sindikatima posebno one koje se odnose na izjednačavanje plata budžetskih korisnika, potrebe boračkih i socijalnih kategorija i zdravstva, poticaje za razvoj poljoprivrede i privrede i unaprijeđenje oblasti zaštite okoliša.

"Prijedlog budžeta i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta upućujemo u skupštinsku proceduru, čime je ova Vlada ispoštovala svoje obaveze. Naredne sedmice sve pečate Vlade predat ćemo Farki Hodžiću, koji je, s pozicije predsjedavajućeg Skupštine USK, odgovoran za daljnje stanje", kazao je Lipovača, saopćeno je iz Vlade USK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: