Međunarodna organizacija
13

Lionsi BiH donirali pomoć zaposlenicima MUP-a KS, u planu četiri donacije

N. V.
Foto: Lions BiH (Foto: D. S./Klix.ba)
Foto: Lions BiH
Lionsi Bosne i Hercegovine donirali su danas Zavodu za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS dezinfekciona sredstva, maske i rukavice u vrijednosti od 4.000 KM.

Ovo je prva donacija od planirane četiri širom Bosne i Hercegovine. Za sutra je planirana donacija Domu zdravlja Kiseljak i Domu zdravlja Banja Luka, a za srijedu UKC Tuzla. Ukupna vrijednost donacije je 10.000 dolara koju je obezbjedio LCIF, zajedno sa koordinatorom Lionsa Philom Nathanom.

"Osjećali smo obavezu da u ovim teškim vremenima reagujemo i u skladu sa našim mogućnostima pomognemo i olakšamo rad onih koji su na prvoj liniji odbrane od COVID-a 19", rečeno je u saopštenju.

Lionsi Bosne i Hercegovine dio su međunarodne humanitarne organizacije Lions Clubs International, koja postoji više od 100 godina i broji preko 1.400.000 članova u više od 200 država širom svijeta.

U Bosni i Hercegovini postoji pet klubova, od toga tri u Sarajevu, jedan u Tuzli i jedan u Banjoj Luci. Lionsi Bosne i Hercegovine već dugi niz godina služe potrebitim:

"Svake godine doniramo Udruženju slijepih neophodnu opremu za njihove članove. Opremili smo biblioteku za slijepe u Sarajevu, izgradili kuću za osobe sa invaliditetom u Pazariću, u Centru Sumero opremili tri stana za osobe sa poteškoćama, učestvovali u pomoći poplavljenim područjima 2014. godine, donirali medicinsku opremu u vrijednosti od 50.000,00 dolara Domu zdravlja u Maglaju nakon poplava.

Naša zadnja akcija je nabavke kombi vozila sa medicinskom opremom za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” u vrijednosti od skoro 90.000 KM. Teško je navesti sve humanitarne akcije koje smo organizovali tokom ovih 20 godina našeg djelovanja u Bosni i Hercegovini. Naš moto je “služimo” i nastavljamo sa našom službom u zajednici", poručili su iz Lions Zone BiH.