Lijepo vrijeme pogoduje štednji materijala za posipanje cesta

F
FENA
24.1.2013. u 13:34
0
3
Lijepo vrijeme pogoduje štednji materijala za posipanje cesta
0
Lijepo vrijeme pogoduje štednji materijala za posipanje cesta Foto: Arhiv
Višednevne visoke temperature i lijepo vrijeme u Sarajevu pogoduju štednji posipnog materijala, koji se koristi samo u noćnim i jutarnjim satima na pojedinim dionicama.
"Zimska služba Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad" u ovom trenutku ima više nego dovoljne količine posipnog materijala, odnosno industrijske soli i kamene frakcije koje se koriste u odgovarajućem omjeru za posipanje ulica radi sprječavanja poledice", potvrdio je Agenciji FENA glasnogovornik KJKP "Rad" Ahmed Đipa.

Sarajevsko preduzeće "Rad" svih ovih dana ipak troši posipni materijal jer u noćnim i jutarnjim satima na pojedinim dionicama dolazi do stvaranja poledice i Zimska služba preduzeća "Rad" mora vršiti posipanje naročito onih saobraćajnica kojima se odvija gradskih javni prijevoz.

Đipa je istakao da su "i dionice saobraćajnica u sarajevskim padinskim naseljima zbog vlažnih kolovaza izložene stvaranju poledice".

"Zimska služba, naročito u jutarnjim satima ukoliko su temperature zraka ispod ili oko nule, vrši posipanje, ne svaki dan, ali prema potrebi", kazao je Đipa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: