{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lijepo vrijeme pogoduje štednji materijala za posipanje cesta

F
24.1.2013. u 13:34
0
3
Lijepo vrijeme pogoduje štednji materijala za posipanje cesta
0
Lijepo vrijeme pogoduje štednji materijala za posipanje cesta
Foto: Arhiv
Višednevne visoke temperature i lijepo vrijeme u Sarajevu pogoduju štednji posipnog materijala, koji se koristi samo u noćnim i jutarnjim satima na pojedinim dionicama.
"Zimska služba Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad" u ovom trenutku ima više nego dovoljne količine posipnog materijala, odnosno industrijske soli i kamene frakcije koje se koriste u odgovarajućem omjeru za posipanje ulica radi sprječavanja poledice", potvrdio je Agenciji FENA glasnogovornik KJKP "Rad" Ahmed Đipa.

Sarajevsko preduzeće "Rad" svih ovih dana ipak troši posipni materijal jer u noćnim i jutarnjim satima na pojedinim dionicama dolazi do stvaranja poledice i Zimska služba preduzeća "Rad" mora vršiti posipanje naročito onih saobraćajnica kojima se odvija gradskih javni prijevoz.

Đipa je istakao da su "i dionice saobraćajnica u sarajevskim padinskim naseljima zbog vlažnih kolovaza izložene stvaranju poledice".

"Zimska služba, naročito u jutarnjim satima ukoliko su temperature zraka ispod ili oko nule, vrši posipanje, ne svaki dan, ali prema potrebi", kazao je Đipa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: