{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Liječnik iz BiH smrskao lobanju novorođenčetu, krije se u Sarajevu

S
22.4.2008. u 14:26
0
0
Liječnik iz BiH smrskao lobanju novorođenčetu, krije se u Sarajevu
0
Liječnik iz BiH smrskao lobanju novorođenčetu, krije se u Sarajevu
Liječnik, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, napustio je Veliku Britaniju i krije se u već godinama u Sarajevu, nakon što je, tokom porođaja pacijentice, porodnim kliještima smrskao lobanju bebe, objavio je Daily Mail.
Naime, 55-godišnji opstetričar Vladin Višnjevac je 2002. godine, tokom porađanja pacijentice, izazvao teška oštećenja na mozgu novorođenčeta, koje je, samo 24 sata nakon rođenja, preminulo. Autopsija je obavljena u maju 2002. godine, a dva mjeseca kasnije Višnjevac je uhapšen pod sumnjom da je počinio ubistvo iz nehaja.

Kasnije je bio pušten uz jamčevinu, a u decembru 2002. godine se nije pojavio na zakazani razgovor u policijskoj stanici Woking. Potom je utvrđeno da je pobjegao u Sarajevo, gdje i danas boravi. Naime, zasad ne postoji nikakav dogovor između BiH i Velike Britanije o izručenju krivično gonjenih osoba.

Na saslušanju, koje je u ponedjeljak u Londonu pokrenuo Savjet liječnika, zaključeno je da je Višnjevac strahovitom silom porodnim kliještima povlačio glavu bebe, te je njenu majku Tracey, suprug James morao čvrsto držati kako ne bi pala sa liječničkog kreveta.

Stephen Brassington, član Savjeta liječnika, je izjavio: "Neki smrtni slučajevi se dešavaju nakon jedne katastrofalne greške, ali ovdje se radilo o apsolutnoj nesposobnosti".

Nažalost, Hollie Dinning je već drugo novorođenče koje je James Dinning (37) izgubio u bolnici St Peter u Chertseyju, Surrey (Engleska). Samo dvije godine ranije njegova partnerica Caroline Freeman i njihova beba Chloe-Jade preminuli su u istoj bolnici, a početkom 2008. godine porodiljski odjel u pomenutoj bolnici proglašen je jednim od najlošijih odjela u Engleskoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: