Privukao pažnju
159

Lijanović u Sarajevu najavio velike planove, autobus u kojem se vozio imao manji udes

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Desetak simpatizera Narodne stranke Radom za boljitak i dva novinara prisustvovali su jutros nesvakidašnjem udesu na autobuskoj stanici u Sarajevu prilikom dočeka čelnika ove stranke i kandidata za Predsjedništvo BiH Jerka Ivankovića Lijanovića.

Naime, Lijanović je u Sarajevo došao redovnom autobuskom linijom iz Mostara, a na samom ulasku u autobusku stanicu vozač je prilikom skretanja udario u jedan automobil.

Srećom, u ovom udesu nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena manja materijalna šteta. Lijanović je ostatak puta do svojih simpatizera morao nastaviti pješke. Nosio je i metlu.

"Evidentno je da smo imali jednu bahatu i neefikasnu vlast koja je provodila politiku etničkog kofllikta i siromaštva. Mi želimo imati jednu skromnu otvorenu i efikasnu vlast, politiku etničke saradnje i ekonomskog razoja. Jedna od prvih odluka će biti da se prodaju svi automobili političara svih institucija i ima da se političari voze javnim prijevozom, a metlom ćemo pomesti tu politiku iz svih uglova da slučajno ne bi ostalo nešto", kazao je Lijanović.