BiH
0

Lijanović pozvao Silajdžića i Tihića da daju ostavke

FENA
Foto: Bh dani
Foto: Bh dani
Predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak (NSRB) Mladen Ivanković-Lijanović ponovio je danas poziv Harisu Silajdžiću i Sulejmanu Tihiću da podnesu ostavke optuživši ih za opstrukcije u reformi policije.

Ivanković-Lijanović je na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da bi osim Silajdžića i Tihića ostavke trebalo da podnesu svi predstavnici aktulene vlasti jer je BiH izgubila tri godine u dogovaranju o reformi policije, a koja je usvojena jučer i ne predstavlja, kako je rekao, ništa novo.

"Znamo šta znače tri godine u približavanju EU", rekao je Lijanović i dodao da ono što je usvojeno jučer o reformi policije moglo se donijeti još prije tri godine.

On smatra da bi, iz razloga što BiH tek očekuju bitne reforme, najbolje bilo da aktuleni predstavnici vlasti podnesu ostavke, jer se, naveo je, o ničemu ne mogu dogovoriti, te da se raspišu novi izbori.

S tim, u vezi ponovio je i zahtjev svoje stranke da bi se građani na izborima trebalo da stimuliraju tako što će im biti dato po 100 KM ukoliko izađu na glasanje.