{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lijanović: HDZBiH glavni krivac za negativni izvještaj EK

F
13.10.2011. u 16:46
0
8
Lijanović: HDZBiH glavni krivac za negativni izvještaj EK
0
Lijanović: HDZBiH glavni krivac za negativni izvještaj EK
Mladen Ivanković Lijanović
U povodu negativnog izvještaja Evropske komisije o trenutnom stanju u BiH, predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mladen Ivanković Lijanović izjavio je danas u Sarajevu nakon konstituirajuće sjednice Komisije za provođenje presude "Sejdić-Finci" da je glavni krivac za takav izvještaj, odnosno za takvo stanje u zemlji HDZBiH.
"Posljednja dva dana, u kojim su građani u Bosni i Hercegovini još jednom službeno upoznati s mnogim veoma bitnim informacijama o stanju u zemlji, pokazala su plodove kampanje onih koji koče razvoj BiH i opstruiraju sve demokratske procese nužne za normalno funkcioniranje ove zemlje. Stanje jest itekako alarmantno, ali ne i bez rješenja.

Izvještaj Evropske komisije, kao i izjave pojedinaca, da 'ako rat ponovno izbije u BiH, niko neće moći tvrditi da nije bilo upozorenja' prednjače, uz ostalo, u cijeloj toj kampanji. Glavni krivci, sukreatori i supotpisnici ovog negativnog izvještaja Evropske komisije jesu predstavnici HDZ-a BiH, kojima jedino odgovara ovakvo stanje, kako bi i dalje mogli što lakše ostvariti svoje foteljaške interese.

Logično je da običnog građanina u BiH, koji je i previše ojađen, obespravljen i svaki dan gladniji, takve stvari još više kolebaju u vjeri u bilo kakav boljitak", izjavio je Lijanović.

"Cjelovita Bosna i Hercegovina, u kojoj žive tri konstitutivna naroda i građani koji se izjašnjavaju kao ostali, od strane onih koji joj žele dobro, a kojih ima dovoljno u BiH i izvan nje, biti će sačuvana i povedena u EU integracije i ekonomski oporavak, i to na principima međuetničke suradnje i dobrosusjedskih odnosa.

Jednakopravnost svih naših građana biti će zastupljena na svakom pedlju naše Bosne i Hercegovine. Današnje konstituiranje Komisije za provođenje presude 'Sejdić-Finci' mali je korak za nas parlamentarce, a veliki za uspostavu pravičnosti i sistemskoj zaštiti svih građana ove zemlje", zaključio je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak Mlade Ivanković Lijanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: