|

Lihtenštajn poziva mlade poljoprivrednike iz BiH da rade na njihovim farmama

Lihtenštajn poziva mlade poljoprivrednike iz BiH da rade na njihovim farmama
0
S
SRNA
21.11.2012. u 14:33
21
komentara
0

dijeljenja
Lihtenštajn poziva mlade poljoprivrednike iz BiH da rade na njihovim farmama
Švicarski Caritas i Kneževina Lihtenštajn pozvali su mlade ljude od 20 do 32 godine iz opština Gornjeg Podrinja koji su porijeklom sa sela, a bave se poljoprivredom oni ili njihovi roditelji, da se prijave za dobro plaćeni rad na farmama u Lihtenštajnu.
"Riječ je o međudržavnom ugovoru BiH i Lihtenštajna o razmjeni mladih ljudi, koji žele da se im poljoprivreda bude osnovno zanimanje.Ugovor o radu na dvije godine, plati i zdravstvenom osiguranju odabrani kandidati će potpisivati sa vlasnicima farmi koji imaju certifikate o poljoprivrednoj proizvodnji", kaže za Srnu Hemo Jusović, program-menadžer u Kancelariji Caritasa za BiH.

On ističe da će poljoprivrednici tokom dvogodišnjeg rada na farmama u Lihtenštajnu imati osim praktičnog i teoretski dio edukacije iz oblasti savremenih dostignuća u poljoprivredi, kao i kurs njemačkog jezika.

Uslov je i da poljoprivrednici iz Gornjeg Podrinja po povratku u svoje opštine nastave da se bave poljoprivrednom proizvodnjom, primjenjujući naučena znanja i standarde iz ove oblasti.

Detaljnije informacije o odlasku u Lihtenštajn, stanovnici Foče, Goražda, Novog Goražda, Čajniča, Višegrada, Rudog i Rogatice, mogu dobiti u svojim opštinama.
Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...