Ervin Ibrahimović
101

Lider Bošnjačke stranke Crne Gore prije šetnje i skupa u Sarajevu došao kod Izetbegovića

D. Be.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Lider Bošnjačke stranke iz Crne Gore Ervin Ibrahimović stigao je u Sarajevo. Prije odlaska na skup koji organizuje Elmedin Konaković, Ibrahimović je posjetio centralu SDA gdje ga je dočekao Bakir Izetbegović.

Fotoreporter portala Klix.ba danas je zabilježio Ibrahimovićev dolazak u centralu SDA.

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović je, kako je danas pisala Istraga, obavijestio lidera NiP-a Elmedina Konakovića da će se naknadno pridružiti njegovom skupu te je sugerisao nekoliko stvari.

"Sugerišemo da zvanični skup na temu položaja i statusa Bošnjaka u regiji zahtijeva detaljniju pipremu u pogledu organizacije, odabira učesnika, razmatranja teme i donošenja eventualnih zaključaka pa obzirom na tu činjenicu i različite interpretacije povoda, svrhe i efekata ovog skupa slobodni smo da predložimo odustajanje od radnog dijela skupa što ne isključuje razgovore uz ručak i na ovu temu", naveo je Ibrahimović.

Lider crnogorske Bošnjačke stranke je naveo i kako je cilj skupa afirmacija i učvršćivanje bošnjačkog jedinstva.

"Pa smatramo da u tom pravcu moramo djelovati kako poruka koju pošaljemo ne bi bila upravo suprotna cilju i kako skup ne bi produbio podjele unutar bošnjačkog nacionalnog korpusa. Zato, finalno, predlažemo da skup bude održan kao bajramski ručak i druženje bošnjačkih političara."