SDA
0

"Lične interese i kriminal plasiraju kao brigu za BiH"

FENA
Stranka demokratske akcije (SDA) saopćila je da tokom razgovora predsjednika ove stranke s predsjednicima SNSD-a i HDZ-a BiH, kako u Prudu i Sarajevu, tako bilo gdje drugo, nikada nije bilo ni primisli, a kamoli razgovora o navodnoj zamjeni Distrikta Brčko ili podjeli Federacije BiH.

"Tvorci ovih notornih laži su nesposobni političari i kvazipatrioti koji niti znaju niti žele rješavati probleme putem dogovora i kompromisa kako je u Bosni i Hercegovini jedino moguće", navodi SDA.

Sve što njih zanima i za šta se zdušno bore jesu doživotne direktorske, ministarske, poslaničke i druge fotelje. Svojim neradom i beskrupuloznošću već više puta dosad pokazali kako su za zaštitu svojih interesa spremni na sve, kaže se u saopćenju.

SDA dodaje da je najočitiji primjer bila tzv. reforma policije, kojom su osim legalizacije policije RS osigurali etničku strukturu policije u kojoj svako čuva svoje kriminalce!

"Ratnohuškačka i nacionalistička retorika koju pokušavaju prodati kao patriotizam i brigu za Bosnu i Hercegovinu nije ništa drugo do paravan za kriminalne interese zbog kojih našu zemlju i narod vraćaju unazad", stoju u saopćenju Službe za odnose sa javnošću SDA.