{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Libijci na liječenju u BiH deportovani zbog izazivanja incidenata

4.4.2013. u 10:05
177
7
Libijci na liječenju u BiH deportovani zbog izazivanja incidenata
177
Libijci na liječenju u BiH deportovani zbog izazivanja incidenata
Državljani Libije u Imigracionom centru
Pet državljana Libije, koji su sredinom prošlog mjeseca doputovali na liječenje i rehabilitaciju u banjskom lječilištu Reumal u Fojnici, danas su odlukom Službe za poslove sa strancima deportovani u matičnu zemlju.
Riječ je o libijskim ranjenicima koji su u noći sa ponedjeljka na utorak učestvovali u tuči gdje je jedan državljanin Bosne i Hercegovine zadobio lakše povrede. U provedenom postupku inspektori za strance došli su do saznanja da su deportovane osobe i u ranijem periodu u fojničkim ugostiteljskim objektima stvarali probleme i pravili incidente.

Zbog remećenja javnog reda i mira platili su novčane kazne po prekršajnim nalozima koje im je izdala fojnička policija te su odmah stavljeni pod nadzor Službe za poslove sa strancima smještanjem u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

Služba je ovoj grupi libijskih državljana zbog nepoštivanja javnog poretka Bosne i Hercegovine poništila vize i izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ponovnog ulaska u naredne tri godine.

Podsjećamo da su slični problemi evidentirani i u maju prošle godine kada je grupa libijskih ranjenika boravila na rehabilitaciji u sarajevskoj banji Terme. Tada je ukazano na mogućnost otkazivanja gostoprimstva u BiH, odnosno poništenja viza i protjerivanja iz naše zemlje ukoliko se slični incidenti ponove.

Svi strani državljani koji borave u Bosni i Hercegovini dužni su poštovati njen pravni poredak svjesni činjenice da neće biti tolerisan, već sankcionisan bilo koji vid nepoštivanja Ustava i zakona naše zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: