{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Liberali pozivaju komisiju da ne mijenja stav o "nametnutoj" reformi policije

F
FENA
19.3.2008. u 15:39
0
0
Liberali pozivaju komisiju da ne mijenja stav o "nametnutoj" reformi policije
0
Liberali pozivaju komisiju da ne mijenja stav o "nametnutoj" reformi policije
Liberalno demokratska stranka BiH (LDSBiH) podržava glasanje i stavove poslanika Socijaldemokratske partije, Stranke demokratske akcije i Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) - Sefer Halilović u Parlamentarnoj skupštini BiH, kojim su podržali prije nekoliko dana doneseni stav Komisije za obranu i sigurnost o pitanju reforme policije.
Liberali apeliraju da Komisija već doneseni stav ne promijeni.

Posebno imponira državnički odnos poslanika SDP-a prema problemu, ispravno uočavanje da se rasprava o policijskim zakonima pogrešno svela na to "hoćemo li ili nećemo u Evropu, a ne o njihovoj suštini".

U prilog tome LDSBiH navodi da je Lagumdžija "briljantno objasnio suštinu problema" riječima "ovo je kraj, a ne početak policijske reforme. Dodik je to jasno rekao u Briselu. Mi nećemo i ne želimo da podržimo legalizaciju postojećeg stanja, zadržavanje političke kontrole i nemogućnost da se osigura finansiranje s državne razine. Ovdje u onom što je ponuđeno nema nikakvih reformi i mi ne želimo tako".

Stoga LDSBiH podržava tu izjavu i traži da članovi Komisije ne mijenjaju već donesene stavove o neprihvatljivosti ove "nametane reforme koja ništa ne mijenja nego porazno stanje legalizira".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: