BiH
0

Liberali BiH: Ukoliko HDZ želi jedinstvenu i funkcionalnu BiH vrijeme je da to i pokaže

FENA
Mladi liberali BiH smatraju da je nedavni sastanak predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića i američkog ambasadora u BiH Douglasa McElhaneya bacanje prašine u oči i skretanje pažnje javnosti sa bitnih stvari.

U saopćenju Mladi liberali navode kako McElhaney, nakon što je HDZ izgubio vlast u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, daje ovoj stranci značaj pričom o pravljenju novog ustava kojim bi BiH bila jedinstvena, funkcionalna i jeftinija.

Ukoliko HDZ želi jedinstvenu, funkcionalnu i jeftiniju državu vrijeme je da to i pokaže. Minimiziranje ovlasti kantona u FBiH bi bio prvi korak, smatraju Mladi liberali BiH.

Oni su mišljenja kako HDZ zapravo ne želi da se odrekne svog komada vlasti, te pitaju zbog čega Čović ne dogovori sa Tihićem ukidanje kantona i na taj način riješi mnoge probleme u zemlji.

"Pričati o jeftinijoj i efikasnijoj državi u trenutku kada cijene hljeba, goriva i namirnica rastu, a političari povećavaju plate, uvode nove zakone o svom imunitetu, povećavaju budžetske troškove", krajnje je licemjerno, stav je Mladih liberala.