BiH
0

Lexmark registrovao svoje predstavništvo u BiH

FENA
Kompanija Lexmark zvanično je registrovala svoje predstavništvo u BiH, čime je nastavila proces osvajanja tržišta štampača započet posredstvom domaćih distributera - Alterna i NTCHS, istaknuto je danas na prezentaciji Lexmarka u Sarajevu.

Američka kompanija Lexmark jedna je od malobrojnih koje se bave isključivo štampačima i potrošnim materijalom. Nastala je 1991. godine pravnim izdvajanjem iz IBM-a i predstavlja jednog od najmlađih hardverskih giganata IT industrije. Sjedište kompanije je u državi Kentaki, a u ovom djelu Evrope posluje kroz CEEmark.

Lexmark od početka radi na razvoju kvalitetnih kancelarijskih uređaja i u svijetu je prepoznat kao proizvođač profesionalnih uređaja za masovnu štampu.

Na tržištu BIH uglavnom su prepoznati kao proizvođači štampača inkjet tehnologije.

Očekuju da će većom prisutnošću na ovom tržištu preko partnera mnogo više uraditi na segmentu profesionalnih štampača i to im je jedan od prioriteta.

Lexmark je otišao daleko u razvijanju softera za upravljanje tokovima dokumenata u kompaniji i to je segment tržišta koji će u BiH sigurno postati aktuelan narednih godina.

  • Cilj nam je da se korisnici, a prije njih kompanije koje rade sa IT tehnologijom što bolje upoznaju sa strategijama Lexmarka. Mi imamo strategiju rasta i u BiH ne očekujemo pad - kazao je predstavnik Lexmarka za BiH Halim Curi uručujući partnerske certifikate poslovnim partnerima Lexmarka u BiH.

Sljedeće na čemu će raditi Lexmark je zadovoljenje segmenta malih i srednjih preduzeća i dalji rast na tržištu tzv. velikih korisnika.