BiH
63

Letovi za Beč sa Međunarodnog aerodroma Tuzla svakog ponedjeljka i srijede

Klix.ba
Slijetanjem aviona Montenegro Airlinesa na Međunarodnom aerodromu Tuzla, jučer je obavljen promotivni let na relaciji Beč-Tuzla-Beč u organizaciji kompanije MySky i Montenegro Airlinesa.

Velika magla u proteklom periodu usporavala je zračni saobraćaj, zbog čega je otkazan let 21. decembra, ali u srijedu je avion iz Beča za Tuzlu sletio te uredno poletio s tuzlanskog aerodroma i sletio u Beč.

"Nama iz MySky je veliko zadovoljstvo što smo ostvarili ovaj let. Ovo je poseban dan za naša dva grada, jer sama činjenica da se na ovaj let čeka 17 godina govori o njenoj važnosti kako za turizam tako i za poslovne odnose Tuzle i Beča", istakli su iz MySky kompanije.

Kompanija MySky izražava posebnu zahvalnost svim putnicima koji su iskazali povjerenje i putovali s njima.

MySky u saradnji sa Montenegro Airlinesom nastavlja obavljati svoje letove na relaciji Beč-Tuzla-Beč prema uspostavljenom redu letenja ponedjeljkom i srijedom, a naredni let je u ponedjeljak 28. decembra 2015. godine.

Inače, kompanija MySky počela je sa radom ove godine u Tuzli, i u saradnji sa avio-prevoznikom Montenegro Airlines uspostavila direktnu liniju Beč-Tuzla–Beč sa Međunarodnog aerodroma Tuzla. Rezervacija i kupovina karata vrši putem web stranice, ali i zahvaljujući saradnji sa velikim brojem turističkih agencija obezbjeđeno je da putnici u svakom gradu u BiH mogu kupiti kartu u poslovnicama agencija.