{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Letovi se otkazuju zbog magle

S
Sarajevo-x.com
17.1.2009. u 08:30
0
8
Letovi se otkazuju zbog magle
0
Letovi se otkazuju zbog magle
Nepovoljne vremenske prilike i gusta magla koja je zadnjih nekoliko dana prisutna u Sarajevu, navele su pojedine avionske kompanije da otkazu letove te sačekaju bolju vremensku prognozu.
"Istina je da smo proteklih nekoliko dana imali izvjesnih problema oko polijetanja i slijetanja aviona. Bilo određenih kašnjenja, a pojedine kompanije koje imaju let u kasnim večernjim satima otkazivali su letove, a ta ista linija zbog prethodnog otkazivanja leta ne polijeću ujutro", kazala je za naš portal Edita Sulejmanović, glasnogovornica Aerodroma.

Jučer su iz operativnih razloga otkazani letovi za Cirih i Skopje, kao i večernji dolazak iz Beograda.

Iako je nedavno Direkcija za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine nabavila nove navigacione uređaje, oni ipak ne pomažu puno pri maglovitom vremenu, jer ne poboljšavaju stanje vidljivosti na aerodromu, nego imaju svrhu instrumentalnog slijetanja aviona.

"Međunarodni aerodrom Sarajevo je nabavio navigacijski uređaj, tzv. ILS (Instrument Lending System – Sistem za instrumentalno slijetanje), koji služi za instrumentalno slijetanje aviona. Taj uređaj koji je MA Sarajevo nabavio je u suštini zamjena postojećeg uređaja, pa u tom smislu, u pogledu primjene istog nije došlo do promjena u odnosu na ranije stanje", istakli su u Direkciji za civilno zrakoplovstvo BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: