Organizacija mladih SDU BiH
0

"Lepa Brena nije dobrodošla u Sarajevo"

Sarajevo-x.com
Organizacija mladih SDU BiH Kantona Sarajevo oštro protestuje zbog najavljenog koncerta srbijanske folk pjevačice Fahrete Jahić - Lepe Brene, koji je najavljen za kraj mjeseca maja u Sarajevu.

"Smatramo da Sarajevu ne trebaju ovakvi događaji, te da Lepa Brena nije dobrodošla u grad koji je pune tri godine trpio najstrašniju opsadu u modernoj historiji, a da se uništavanju Sarajeva pomenuta pjevačica nikada nije usprotivila", poručuju iz ove stranke.

"Nedavne informacije i fotografije objavljene u štampi, na kojima Lepa Brena pozira u agresorskoj uniformi i zločinačkim obilježjima, smatramo ključnim argumentom da se ne dozvoli njen nastup u Sarajevu. Ovim putem pozivamo sve građane, udruženja i dobronamjerne pojedince iz vlasti da na svaki legalan način spriječe navedeni koncert, koji bi bio uvreda za sve patriote kao i za one koje su dali svoje živote i dijelove tijela za Sarajevo i BiH", stoji u saopštenju za javnost kojim se građani pozivaju na bojkot koncerta ove folk pjevačice.

Umjesto neprijateljima BiH i domaćim izdajnicima, novac treba dodijeliti javnim kuhinjama gdje se inače hrane oni koje su zbog prijatelja Lepe Brene ostali bez domova i radnih mjesta, savjetuju iz Organizacije mladih SDU Kantona Sarajevo i poručuju da će pokušati spriječiti koncert Lepe Brene i tražiti od nadležnih institucija da događaj zabrane, a da se pojedinci iz vlasti koji podržavaju događaj javno prozovu i smijene.