Djelovati prioritetno
104

Lendo zbog Kabirija pozvao FUP da zaštiti gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić

S. M.
Refik Lendo (Foto: T. S./Klix.ba)
Refik Lendo (Foto: T. S./Klix.ba)
Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo kazao je da najoštrije osuđuje prijetnje i pritiske izraelskog biznismena Amira Grossa Kabirija upućene gradonačelnici Sarajeva.

"Potpuno je neprihvatljivo ugrožavanje sigurnosti, prijetnje, pritisci i uznemiravanje bilo kojeg građanina Bosne i Hercegovine, a naročito ukoliko je takav odnos usmjeren prema ženi i osobi koja obnaša dužnost gradonačelnice glavnog grada naše države", kazao je Lendo.

Dodao je da je svaki strani državljanin dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu, gdje može slobodno živjeti i poslovati, ali isključivo poštujući zakone ove zemlje i poštujući slobode i prava svih njenih građana.

Istakao je da je njegova dužnost kao potpredsjednika FBiH da stane u zaštitu svih građana BiH koji se suočavaju sa bilo kakvim vidom ugrožavanja prava, a naročito ugrožavanja sigurnosti, i da reaguje bez obzira na eventualne političke, ideološke ili bilo kakve druge razlike.

"Pozivam nadležne institucije, prije svega Federalnu upravu policije kojoj je predata prijava, da prioritetno postupe po ovom slučaju, te da poduzmu sve radnje predviđene zakonima kako bi zaštitili gradonačelnicu Sarajeva", zaključio je Lendo.