BiH
32

Legendarni Jure Franko prvi ambasador SOS Dječijih sela u BiH

Klix.ba
Jure Franko i Alberto Tomba sa djecom SOS Dječijih sela BiH u Torinu
Jure Franko i Alberto Tomba sa djecom SOS Dječijih sela BiH u Torinu
Legendarni skijaš Jure Franko u subotu, 8. februara, zvanično postaje ambasador SOS Dječijih sela u BiH.

Ceremonija potpisivanja Memoranduma o ambasadoru bit će upriličena u 11:00 sati, u prostorijama SOS Društvenog centra Hermann Gmeiner, u ulici Semira Frašte bb/II (zgrada nasuprot sportske dvorane "Ramiz Salčin").

Jure Franko će SOS ambasadorom biti imenovan upravo na dan kada su u Sarajevu započele 14. Zimske olimpijske igre. Ujedno će ovo biti prva u nizu aktivnosti tokom godine kojom SOS Dječija sela BiH obilježavaju 20. godina rada i djelovanja na prostoru Bosne i Hercegovine.

"SOS ambasador je počasna funkcija, koja se dodjeljuje istaknutim i uglednim pojedincima, posvećenim viziji i misiji organizacije SOS Dječija sela BiH, čiji su rad, djelovanje i ponašanje u skladu sa vrijednostima za koje se zalaže organizacija. Budući da jeJure Franko već 10 godina veliki i posvećeni prijatelj SOS Dječijih sela BiH, bit će nam posebna čast imenovati ga za prvog SOS ambasadora u Bosni i Hercegovini", poručuju iz SOS Dječijih sela BiH.

U okviru oficijelnog programa prisutnima će se, uz Franka, obratiti i Milan Todorović, mladić koji odrasta u SOS Dječijim selima BiH, te SOS mama Amira Bašić i direktor Nacionalne asocijacije SOS Dječija sela BiH Amir Omanović, a premijerno će biti prikazan TV spot "SOS kum".