Do 27. januara
2

"Ledena čarolija" Općine Novo Sarajevo bilježi sve veću posjećenost

Klix.ba
Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo je i ove godine omiljeno mjesto za najmlađe sugrađane i njihove roditelje. Dnevno u čaroliji na Vilsonovom šetalištu uživa oko 1.000 posjetioca, a u prosjeku 300 klizača svakodnevno kliže na ledenoj plohi.

Najmlađima je posebno zanimljiv Amko čarobni gradić koji pored čarobnih kućica sadrži i igraonu u kojoj se mogu ugrijati, družiti i igrati.

Ledena čarolija je svoja vrata otvorila 27. decembra, a već je 30 polaznika besplatne škole klizanja savladalo ovu vještinu. Prijave za školu klizanja su otvorene putem Facebook stranice Ledena čarolija, a organizatori poručuju da za sve ima mjesta do 27. januara.

"Večeras nas očekuje druga od pet večeri Coca-Cola praznične čarolije. Svakog petka od 19 do 21 sat, uz prepoznatljive praznične tonove, klizat ćemo na ledenoj plohi Ledene čarolije, a DJ će nas zagrijati toplom prazničnom playlistom. Coca-Cola će svakog petka nagraditi selfie koji je tokom sedmice dana dobio najviše lajkova", poručili su iz Općine Novo Sarajevo.

U nedjelju će se svim posjetiocima Ledene čarolije predstaviti Goethe-Institut. U

igraoni od 12 do 14 sati će biti održana radionica Škrinjica mašte, a na klizalištu ćemo uživati uz njemačku muziku. Također, svi zainteresovani će imati priliku saznati više informacija o Goethe-Institutu.

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo je otvorena do 27. januara 2018. godine svaki dan od 11:00 do 21:00 sati. Sve aktivnosti su besplatne.