{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


LDS: U evropske integracije ulazi Republika Srpska, a ne BiH

F
8.3.2008. u 16:02
0
0
LDS: U evropske integracije ulazi Republika Srpska, a ne BiH
0
LDS: U evropske integracije ulazi Republika Srpska, a ne BiH
Liberalno demokratska stranka (LDS) BiH smatra da je prema potezima Milorada Dodika i Harisa Silajdžića jedina država koja ulazi u evropske integracije Republika Srpska, a ne Bosna i Hercegovina.
U saopćenju iz LDS-a se navodi da je u nizu dokaza i njihov pokušaj tzv. reforme policije - reforme koja ništa ne reformira, nego odbacuje sve evropske pravne uvjete i tako "pere ruke" Republici Srpskoj, amnestira je od presude Međunarodnog suda pravde za počinjeni genocid, te nastoji uvesti u Evropu kao državu oslobođenu zločinačkih atributa i konzekvenci Presude.

Tvrdnja Harisa Silajdžića da bi se jednom potpisani dokumenti naknadno mogli revidirati i popraviti u korist Bosne i Hercegovine, priprosta je varka da "papir sve trpi.

Naprotiv, smatraju liberali, u civiliziranom svijetu potpisani dokumenti se bez pristanka obje strane ne mogu promijeniti, a pristanka RS-a ne bi bilo.

- I zato štetne ugovore ne treba niti potpisivati. Aktuelni pregovori sa Evropom nisu "naša posljednja šansa", niti će "Evropa zaboraviti BiH" kako nas tzv. Stranka za BiH plaši i požuruje, iznuđujući nam samo destruktivne potpise u korist velikosrpskog projekta. Evropa nas neće niti mimoići niti "zaboraviti", pogotovo ako mi našu državu Bosnu i Hercegovinu ne "zaboravimo"; ako je mi ne ukinemo, kaže se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: