{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


LDS poziva na praćenje realizacije preuzetih obaveza i odgovornosti

S
17.6.2008. u 10:13
0
0
LDS poziva na praćenje realizacije preuzetih obaveza i odgovornosti
0
LDS poziva na praćenje realizacije preuzetih obaveza i odgovornosti
Liberalno demokratska stranka Bosne i Hercegovine čestita svim stanovnicima naše zemlje na strpljenu i opredjeljenju da se dočeka potpisivanje Prvog važnog dokumenta u procesu euro-atlantskih integracija.
Istovremeno apeluju na naše sugrađanke i sugrađane da ne zaborave da potpisivanje ovog važnog dokumenta nije produkt dobrog i efikasnog rada vladajućih garnitura u BiH, nego, prije svega, geste dobre volje Europske unije.

"Ne smijemo nikako dozvoliti da ionako nefunkcionirajuća garnitura bosnaskohercegovačke vlasti naredni period odsanja na lovorikama potpisanog dokumenta i propusti da uraditi preuzeti domaći zadatak. Ovaj dokumet jeste važno oruđe u rukama naših stanovnika da u svakom momentu provjeravaju i traže konkretne rezultate rada i odgovornost političara koje plaćamo. Predstoji nam vrlo težak i trnovit put dubinskog i istinskog reformskog procesa bez kojeg je nemoguće niti pomisliti stjecanje statusa kandidata. Sve reforme koje nam predstoje treba da budu urađene temeljito, ozbiljno, uz punu konzultaciju eksperata iz datih oblasti, predstavnika civilnog društva i samih stanovnika BiH," kaže se u dopisu iz LDS-a i dodaje:

"Ove reforme su potrebne prije svega nama i treba da budu sprovedene isključivo zbog dobrobiti koje će donijeti bosankohercegovačkoj svakodnevnici, a ne nikako da bi se udovoljilo zahtjevima EU.

U tom smislu potrebno je poduzeti opsežne pripreme za donošenje novog Ustava koji će biti gradjanski, europski, ekološki i koji će štititi i garantirati vitalne individulane interese svih stanovnika Bosne i Hercegovine, a zatim krenuti u ozbiljne pripreme za realizaciju reformi obrazovanja, privrednog i poljoprivrednog razvoja, socijalne i zrdavstvene zaštite, penzijskog osiguranja i ostalih segmenata bosanskohercegovačkog društva koji će doprinijeti kreiranju funkcionalne, prosperitetne i održive BiH.

U tom smislu Liberalno demokratska stranka BiH poziva sve progresivne snage u BiH, prije svega njene stanovnike, predstavnike Trećeg sektora, predstavnike privrednog i poduzetničkog sektora, neovisne intelektualce, predstavnike akademske zajednice, kao i srodne političke opcije, da se u duhu razvijenog i progresivnog timskog rada, intenzivno uključe u proces praćenja realizacije preuzetih obaveza i odgovornosti."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: