Tuzla
0

LDS negoduje zbog napada na organizatore Queer festivala

FENA
Tuzlanski Općinski odbor Liberalno demokratske stranke (LDS) oglasio se danas priopćenjem za javnost u kojem negoduje zbog napada na organizatore Queer festivala u Sarajevu te podsjeća da je BiH prihvatila i usvojila međunarodno priznate dokumente koji jamče ljudska prava i slobode.

U toj stranci smatraju da su grubi, neutemeljeni, nedemokratski napadi na organizatore i općenito organizaciju Queer festvala u Sarajevu odraz bezdušnosti, jednoumlja i riješenosti da se u 21. stoljeću u Europi žigošu njeni stanovnici zbog svog drugog i drugačijeg.

Iz LDS-a ističu da je Bosna i Hercegovina sekularna država te podsjećaju da je organizacija Queer festivala dogovorena ranije i da su datumi precizirani.

"Trenutačno je i mubarek mjesec Ramadan/Ramazan mjesec kušnje, mjesec unutarnje spoznaje, duhovnosti, osjećaja za obitelj, rodbinu, susjede i zajednicu uopće. Mjesec u kojem je dana šansa pripadnicima muhamedanske vjeroispovijesti da preispitaju vlastita uvjerenja, načela i duhovnu, intelektualnu i emotivnu snagu", stoji u priopćenju iz te stranke.

Predstavnici LDS-a podsjećaju da će za par godina mjesec Ramadan/Ramazana biti u nekom drugom vremenskom razdoblju, ali da njegove plemenite vrijednosti ostaju trajne za sve one koji vlastite religijske svjetonazore nose u srcima i svakodnevno žive i rade sa tim.

Iz LDS-a zahtijevaju od građana, vladinih institucija, a prije svega političkih subjekata BiH da uvažavaju, poštuju i dosljedno provode odredbe najviših pravnih dokumenata koji su demokratski usvojeni i koji reguliraju način života i rada u BiH.