BiH
0

LDS: Komšić rekao ono za što drugi nisu imali hrabrosti

FENA
Liberalno demokratska stranka (LDS) BiH u potpunosti podržava izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i njegovu nedvosmislenu poruku premijeru Srbije Vojislavu Koštunici.

Ova stranka navodi da niko od lokalnih političara osim Komšića nije odgovorio na prijetnje koje dolaze iz Srbije, niti na izjednačavanje Rezolucije 1244 i Daytonskog sporazuma.

Kako navodi LDS, ovo je prvi put da član ili predsjedavajući Predsjedništva BiH jasno i glasno odgovori na prijetnje koje dolaze iz Srbije.

-Dok se u RS-u za jedan dan organizuju sveopšte demonstracije kao odgovor na odluku visokog predstavnika, u FBiH stranke na vlasti nisu niti konstatovale prijetnje iz Srbije kao ni trenutnu borbu za grvatske glasove u Sarajevu, kaže se u saopćenju ove stranke.

Ocjenjuje se da je Komšić zapravo rekao ono što svaki Bosanac i Hercegovac misli, dok drugi za to nisu imali hrabrosti.

Predsjedavajući Komšić je reagirajući na izjavu srbijanskog premijera kojom povlači paralele između BiH i Kosova izjavio da bi Koštunici bilo bolje da se bavi budućnošću Srbije i njenih građana, a da "prste drži dalje od BiH jer bi mogao dobiti i po prstima i po nosu".